Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe
Mięso umyć, osuszyć, następnie pokroić w dużą kostkę. Włożyć do głębokiego talerza i dodać sos ostrygowy, chili posiekane, kmin, kurkumę i cząber. Wymieszać i dodać majonez. Odstawić na godzinę. W tym czasie papryki i cukinię umyć. Cukinię pokroić w grube krążki. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.Boczek również pokroić w kostkę. Włożyć wszystko do miski i dodać oliwy, 1 łyżkę sosu ostrygowego, pieprzu, soli i tymianku. Przemieszać i na chwilę odstawić. Na szpikulce do szaszłyków nadziewać składniki zaczynając od warzyw, np. papryka, cukinia, mięso, cebula i tak dalej. Przygotowane szaszłyki kłaść na gorący ruszt i smażyć z wszystkich stron do 15 minut, aż mięso się ze złoci a warzywa będą podpieczone. Podawać z ziemniakami w mundurkach i ogórkiem małosolnym.