Sposób przygotowania:
Szaszłyki grillowane z pomidorkami
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i wkładamy do miseczki dodajemy olej, musztardę, miód oraz 1 łyżeczkę przyprawy do grilla. Mięso mieszamy w powstałej marynacie. Kiełbasę kroimy na centymetrowe plastry a boczek w średnią kostkę. Pomidorki koktajlowe myjemy i pozbawiamy ogonków. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Na patyczki (ja biorę podwójnie wtedy mięso nie odwraca się podczas pieczenia) nadziewamy na przemian wszystkie kawałki przygotowanych składników pilnując aby każdy szaszłyk zawierał dwa pomidorki.( można zasugerować się zdjęciem ) Gotowe szaszłyki posypujemy jeszcze przyprawą i układamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy około 10- 15 minut obracamy z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.