Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Szaszłyki klasyczne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szaszłyki klasyczne podawać z pieczywem.

Szaszłyki klasyczne

Składniki:

Szaszłyki klasyczne

 

  • 4-6 szaszłyków:
  • 30 dag polędwicy wołowej lub baraniej,
  • 25 dag wędzonego boczku,
  • 3-4 cebule,
  • olej,
  • Papryka słodka Galeo,
  • Pieprz czarny mielony Galeo,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Szaszłyki klasyczne
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem, a następnie pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plastry, a cebulę w talarki. Mięso dokładnie natrzeć papryką, delikatnie posypać pieprzem i solą. Produkty nabijać na przemian na szpikulce. Posmarować olejem i piec na gorącym ruszcie lub w piekarniku. Podczas pieczenia raz jeszcze posmarować olejem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

szaszłyki