ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Szaszłyki paprykowe z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, kolorowe danie doskonałe na jesienne obiady.

Szaszłyki paprykowe z boczkiem

Składniki:

Szaszłyki paprykowe z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki paprykowe z boczkiem
Papryki myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy w kwadraty mniej więcej równej wielkości. Boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy na pół rozdzielamy ją warstwami, kroimy w kawałki. Na patyczki od szaszłyków nabijamy paprykę, boczek i cebulę w dowolnej kolejności.Każdy szaszłyk układamy na folii aluminiowej, solimy, wkładamy do środka kawałek masła, zawijamy. Szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15-20 minut. podajemy z ryżem lub do frytek.

Tagi:

papryka