Sposób przygotowania:
Szaszłyki rybne otulone cukinią
Z łososia usuwamy skórę za pomocą ostrego noża.Następnie kroimy go w słupki (1cmx3,5cm)tak zeby wyszło 16 kawałków i wkładamy do miski.Dodajemy sól,pieprz,olej i sok z cytryny,delikatnie mieszamy. Z umytej cukini za pomocą obieraczki do warzyw kroimy 16 podłużnych pasków..... Następnie każdy kawałek ryby układamy na cukini,rolujemy i wbijamy na patyczek.(Na jeden patyczek 8 sztuk) Gotowe szaszłyki układamy na kratce od piekarnika i pieczemy na funkcji grill w 180*C przez 25 minut,często obracając......
edytaha
elzbieta8960
evita0007
Tak Elu cukinia to był idealny pomysł,bo dzieki niej rybka w środku była pyszna i soczysta a nie sucha.
Edytko,juz składam papiery potrzebne do adopcji hihi ;)
darmiona
ja też takie robię, są pyszne
jaNina
zbysiowa
gusia1000