siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Szaszłyki wieprzowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do żaru dodać suszone zioła/rozmaryn,tymianek/mięso będzie miało niepowtarzalny aromat.

Szaszłyki wieprzowe.

Składniki:

Szaszłyki wieprzowe.

 

  • 60 dag karczku wieprzowego,
  • 1 strączek czerwonej papryki i zielonej,
  • 1 cukinia,
  • 2 cebule,
  • 12 plastrów boczku wędzonego,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól,
  • biały pieprz.

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wieprzowe.
Mięso pokroić na 16 kawałków.Obie papryki pokroić na kawałki i obwinąć boczkiem,Cukinię pokroić na talarki,cebulę na ósemki.Szpatułki do szaszłyków posmarować olejem i nakładać kolejno kawałki mięsa,cebulę,cukinię i paprykę zawiniętą w boczek.Sos sojowy wymieszać z solą i pieprzem,resztą oleju.Szaszłyki posmarować sosem,zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godz.Następnie odwinąć z foli i grillować przez 20 min.