Sposób przygotowania:
Szaszłyki z baraniny i boczku
Mięso umyć, oczyścić z żyłek i błon, następnie pokrajać w plasterki, rozbić tłuczkiem, pokrajać w kawałki o 2-3 cm boku. Czosnek obrać i drobno posiekać, wymieszać z majerankiem i liściem laurowym. Paski mięsa wymieszać z przyprawami, przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Boczek oczyścić i pokroić w plasterki, takie same co mięso. Cebulki obrać, opłukać, po czym nadziewać na szpadki na przemian z kawałkami mięsa i boczku. Tak gotowe szaszłyki włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, zrumienić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym płomieniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe szaszłyki na szpadkach można obłożyć smażonymi pomidorami.