wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Szaszłyki z biodrówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biodrówkę pokroić w grubą kostkę.

Szaszłyki z biodrówki

Składniki:

Szaszłyki z biodrówki

 

  • biodrówka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wódki
  • 2 łyżki vegety

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z biodrówki
Biodrówkę pokroić w grubą kostkę. Olej, wódkę i vegetę wymieszać, dodać do mięsa, wymieszać odstawić na minimum2 godziny do lodówki. Pokroić boczek w plastry , ogórek w krążki, paprykę w grubsze kawałki. ceble w ćwiartki. Nadziewać na zmianę na patyczki do szaszłyków. Pieć w piekarniku do zrumienienia (można na patelni lub na grilu).

Tagi:

biodrówka