Sposób przygotowania:
Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy wzdłuż w paski o szerokości 1,5-2 cm. Każdy posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 30 minut, żeby mięso przeszło smakiem przypraw.
Pieczarki obieramy i kroimy w ósemki. Obrane cebule kroimy na pół i rozdzielamy osobno jej warstwy.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po dwa paski mięsa tworząc z nich falbankę, pomiędzy którą nadziewamy kawałki pieczarek i cebuli.
Tak przygotowane szaszłyki grillujemy po kilka minut z każdej strony, żeby mięsko fajnie zrumieniło się. Ja grillowałam i podawałam je wraz z młodymi ziemniaczkami.
Pieczarki obieramy i kroimy w ósemki. Obrane cebule kroimy na pół i rozdzielamy osobno jej warstwy.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po dwa paski mięsa tworząc z nich falbankę, pomiędzy którą nadziewamy kawałki pieczarek i cebuli.
Tak przygotowane szaszłyki grillujemy po kilka minut z każdej strony, żeby mięsko fajnie zrumieniło się. Ja grillowałam i podawałam je wraz z młodymi ziemniaczkami.