Sposób przygotowania:
Smaczne drobiowe szaszłyki z grilla :-)
Filety myjemy, osuszamy i kroimy w sporej wielkości kostkę. W misce mieszamy olej z przyprawą do grilla, wkładamy do naszej marynaty fileta. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Od czasu do czasu mieszamy nasze mięso, żeby wszystkie kawałki ładnie zamarynowały się. Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy. Odkrawamy ogonki a kapelusze kroimy na pół. Cebule obieramy i kroimy na ćwiartki. Cukinie również obieramy i kroimy w plasterki, każdy posypujemy przyprawą do grilla. Patyczki nacieramy olejem i nadziewamy na nie nasze składniki szaszłyków. Kolejność dowolna. Przygotowane szaszłyki grillujemy z każdej strony po 10 minut. Gotowe podajemy z pieczywem, również podpieczonym na grillu i z sosem czosnkowym.