lukas198408

lukas198408

Kucharz
[Przepisów: 5]

szaszłyk z mintaja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szaszłyki z mintaja z papryką i boczkiem

szaszłyk z mintaja

Składniki:

szaszłyk z mintaja

 

  • 1/2 kg mrożonych filetów z mintaja
  • 200 g boczku
  • 200 g pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

szaszłyk z mintaja
Rozmroź filety. Pokrój je razem z boczkiem na paski wielkości około 2-3 cm. Pieczarki, umyj, większe kapelusze przekrój na pół. Paprykę umyj i przekrój na pół, oczyść z nasion i białych części i pokrój w dużą kostkę. Obierz cebule i pokrój na ćwiartki.Nadziewaj wszystko na drewniane patyczki, na przemian ryba, boczek, pieczarki, cebula i papryka. Skrop szaszłyki olejem i posyp przyprawą. Grilluj przez około 25 minut, obracając co jakiś czas, aż się zarumienią.