Sposób przygotowania:
Szaszłyki z indyka
Porcja dla 6 osób
Na jedną porcję:
- Energia: 195 kcal
- Tłuszcze ogółem: 6 g
- Cholesterol: 74 mg
Cebulę i czosnek zetrzyj na tarce i zmieszaj z oliwą. Mięso pokrój w kostkę, zmieszaj z marynatą i wstaw do lodówki na noc. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Mięso, papryki i pomidory koktajlowe nabijaj naprzemiennie na szpadki. Szaszłyki przypraw pieprzem i papryką w proszku. Szaszłyki możesz upiec na grillu (na aluminiowej tacce) lub w piekarniku. Podczas pieczenia, obracaj.
Na jedną porcję:
- Energia: 195 kcal
- Tłuszcze ogółem: 6 g
- Cholesterol: 74 mg
Cebulę i czosnek zetrzyj na tarce i zmieszaj z oliwą. Mięso pokrój w kostkę, zmieszaj z marynatą i wstaw do lodówki na noc. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Mięso, papryki i pomidory koktajlowe nabijaj naprzemiennie na szpadki. Szaszłyki przypraw pieprzem i papryką w proszku. Szaszłyki możesz upiec na grillu (na aluminiowej tacce) lub w piekarniku. Podczas pieczenia, obracaj.