Sposób przygotowania:
Szaszłyki z karkówką na grill
Mięso opłukać,osuszyć,pokroić w grubą kostkę.Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić,rozetrzeć z solą, dodać olej i wymieszać.Do takiej marynaty wsypać przyprawę do karczku i włożyć mięso.Odstawić,najlepiej na noc do lodówki. Paprykę umyć i pokroić w grubą kostkę,cebule w ćwiartki.Parówki pokroić na 2-3 cm kawałki.Mięso wyjąć z marynaty i nadziwać na szpadki kolejno mięso,cebulę,parówki zawinięte w plasterki boczku,paprykę itd.Pokropić całość sosem sojowym i odstawić na ok.2 godziny do lodówki zawinięte w folię aluminiową.Piec na tackach przykryte na wierzchu folią aluminiową.Pod koniec odkryć.
Sarenka
siwa12345
misia53