Sposób przygotowania:
Szaszłyki z krewetkami
Krewetki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Grill rozgrzać.
Boczniaki oczyścić, grube trzonki usunąć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, czosnek, dodać trochę soku z cytryny. Całość przykryć, dusić na średnim ogniu. Przyprawić solą i pieprzem.
Szaszłyk umieścić na płycie grillowej, skropić sokiem z cytryny, grillować 3-5 minut.
Wodę podgrzać, rondel zdjąć z ognia, do wody wsypać puree, wymieszać. Dodać koperek, ponownie wymieszać.
Szaszłyk z krewetek podawać z boczniakami i puree z ziemniaków.
Boczniaki oczyścić, grube trzonki usunąć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, czosnek, dodać trochę soku z cytryny. Całość przykryć, dusić na średnim ogniu. Przyprawić solą i pieprzem.
Szaszłyk umieścić na płycie grillowej, skropić sokiem z cytryny, grillować 3-5 minut.
Wodę podgrzać, rondel zdjąć z ognia, do wody wsypać puree, wymieszać. Dodać koperek, ponownie wymieszać.
Szaszłyk z krewetek podawać z boczniakami i puree z ziemniaków.