Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szaszłyki z łososia z sosem cebulowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umytego łososia pokrajac na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, nadziać

Szaszłyki z łososia z sosem cebulowym

Składniki:

Szaszłyki z łososia z sosem cebulowym

 

  • 600 g łososia lub suma
  • 1/4 szkl octu winnego
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka
  • 300 g małych pomidorów

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z łososia z sosem cebulowym
Umytego łososia pokrajac na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, nadziać na szpadki, skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika lub grila, piec podlewając oliwą. W tym czasie pokrajać drobno cebulę, podlać octem rozprowadzonym w 1/2 szkl wody, dodać sól, pieprz, udusić pod przykryciem na małym ogniu. Przełożyć upieczoną rybe na półmisek przybrany ćwiartkami pomidorów i zieloną pietruszką, oddzielnie podać sos cebulowy.

Tagi:

cebula