Sposób przygotowania:
szaszłyki z mielonego mięsa
Jajko ubić i wymieszać w bułce tartej potem połączyć z mięsem kolendrą migdałami i czosnkiem ( po prostu wymieszać )
Cebule obrać i drobniutko posiekać pod smażyć lekko na margarynie ,i dodać do mięsa mięsko doprawić trzeba solą czarnym pieprzem i chilli ( ilości jak kto lubi) mięso ulepić jak klopsiki
mięso odstawiamy na około 25 minut
i miedzy czasie robimy sos
paprykę chilli umyć , posiekać
z ogórka wyjąć pestki i pokroić w cienkie plasterki
i wymieszać z jogurtem , sokiem cytryn solą i pieprzem
dodać później drobno pokrojoną mięte ,cebule,chilli
wszystko razem mieszamy bardzo dokładnie i na około 20 minut wkładamy do lodówki
a między czasie nabijamy kulki z mięsa na szpadki lub pikulce
posmarować potem olejem i położyć na rozgrzanym ruszcie
( na bardzo małym ogniu lub żarze )
piec około 10 minut ( widać kiedy są gotowe ;)
trochę roboty przy tym jest i trochę kosztowne ale warto dla tego smaku
Cebule obrać i drobniutko posiekać pod smażyć lekko na margarynie ,i dodać do mięsa mięsko doprawić trzeba solą czarnym pieprzem i chilli ( ilości jak kto lubi) mięso ulepić jak klopsiki
mięso odstawiamy na około 25 minut
i miedzy czasie robimy sos
paprykę chilli umyć , posiekać
z ogórka wyjąć pestki i pokroić w cienkie plasterki
i wymieszać z jogurtem , sokiem cytryn solą i pieprzem
dodać później drobno pokrojoną mięte ,cebule,chilli
wszystko razem mieszamy bardzo dokładnie i na około 20 minut wkładamy do lodówki
a między czasie nabijamy kulki z mięsa na szpadki lub pikulce
posmarować potem olejem i położyć na rozgrzanym ruszcie
( na bardzo małym ogniu lub żarze )
piec około 10 minut ( widać kiedy są gotowe ;)
trochę roboty przy tym jest i trochę kosztowne ale warto dla tego smaku