Sposób przygotowania:
Szaszłyki posypane serem żółtym
Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz oraz odrobinę przyprawy do mięsa mielonego i ręką łączymy wszystkie składniki. Gdy mięso jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa robimy małe kuleczki.
Boczek kroimy w grubszą kostkę, pomidory w nieduże ćwiartki, a cebulę w krążki.
Na patyczki do szaszłyków nakładamy kolejno kuleczki mięsa mielonego, pomidora, cebulę oraz kawałki boczku, czynność powtarzać.
Gotowe szaszłyki układamy na tacy do grilla, wcześniej polanej oliwą z oliwek.
Posypujemy startym żółtym serem i drobno pokrojonym koperkiem.
Smażymy na grillu.
Boczek kroimy w grubszą kostkę, pomidory w nieduże ćwiartki, a cebulę w krążki.
Na patyczki do szaszłyków nakładamy kolejno kuleczki mięsa mielonego, pomidora, cebulę oraz kawałki boczku, czynność powtarzać.
Gotowe szaszłyki układamy na tacy do grilla, wcześniej polanej oliwą z oliwek.
Posypujemy startym żółtym serem i drobno pokrojonym koperkiem.
Smażymy na grillu.
Magdalena88
misia5
Holly