jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Szaszłyki z pieczarek Jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szaszłyki z pieczarek, polecane danie na obiad

Szaszłyki z pieczarek Jagienki

Składniki:

Szaszłyki z pieczarek Jagienki

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z pieczarek Jagienki
Pieczarki umyć, odciąć korzonki.
Cebulę obrać, pokroić w plastry.
Ze śliwek wyjąć pestki.
Boczek pokroić na 1/2 cm. plastry wielkosci 3*3 cm.
Tak przygotowane produkty nadziewać na szpadki szaszłykowe w kolejności: kapelusz pieczarki, boczek, śliwka, cebula, kapelusz pieczarki.
Posolić pieczarki i cebulę, całość posypać pieprzem.
W podłużnej brytfannie rozgrzać mocno olej.
Do wrzącego wkładać szaszłyki i smażyć do momentu przyrumienienia pieczarek.
Podawać z zieloną sałatą.

Tagi:

śliwki