Sposób przygotowania:
Szaszłyki z pieczarek Jagienki
Pieczarki umyć, odciąć korzonki.
Cebulę obrać, pokroić w plastry.
Ze śliwek wyjąć pestki.
Boczek pokroić na 1/2 cm. plastry wielkosci 3*3 cm.
Tak przygotowane produkty nadziewać na szpadki szaszłykowe w kolejności: kapelusz pieczarki, boczek, śliwka, cebula, kapelusz pieczarki.
Posolić pieczarki i cebulę, całość posypać pieprzem.
W podłużnej brytfannie rozgrzać mocno olej.
Do wrzącego wkładać szaszłyki i smażyć do momentu przyrumienienia pieczarek.
Podawać z zieloną sałatą.
Cebulę obrać, pokroić w plastry.
Ze śliwek wyjąć pestki.
Boczek pokroić na 1/2 cm. plastry wielkosci 3*3 cm.
Tak przygotowane produkty nadziewać na szpadki szaszłykowe w kolejności: kapelusz pieczarki, boczek, śliwka, cebula, kapelusz pieczarki.
Posolić pieczarki i cebulę, całość posypać pieprzem.
W podłużnej brytfannie rozgrzać mocno olej.
Do wrzącego wkładać szaszłyki i smażyć do momentu przyrumienienia pieczarek.
Podawać z zieloną sałatą.