mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Szaszłyk z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny przepis na obiad- szaszłyk z piersi kurczaka.

Szaszłyk z piersi kurczaka

Składniki:

Szaszłyk z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyk z piersi kurczaka
Piersi kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, dzielimy na pojedyncze filety, oprószamy solą, pieprzem, majerankiem,bazylią suszoną a następnie rozbijamy. Cebulę obieramy, a nastepnie przecinamy na połówki. Boczek kroimy w większą kostkę. Na patyczki nadziewamy kolejno-połówkę cebuli, kawałek boczku, pieczarkę,cząstkę papryki i ponownie połówkę cebuli. Przygotowany szaszłyk owijamy rozbitym płatem mięsa, po czym obtaczamy w rozkłóconych jajkach oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Szaszłyki smażymy z obu stron na rumiano. Zdejmujemy je z patelni, kłądziemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Szaszłyki przekrajamy wzdłuż patyczka na 2 podobnej wielkości części. Szaszłyki możemy podawać z sosem majonezowo-śmietanowym.