Sposób przygotowania:
Szaszłyk z piersi kurczaka
Piersi kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, dzielimy na pojedyncze filety, oprószamy solą, pieprzem, majerankiem,bazylią suszoną a następnie rozbijamy. Cebulę obieramy, a nastepnie przecinamy na połówki. Boczek kroimy w większą kostkę. Na patyczki nadziewamy kolejno-połówkę cebuli, kawałek boczku, pieczarkę,cząstkę papryki i ponownie połówkę cebuli. Przygotowany szaszłyk owijamy rozbitym płatem mięsa, po czym obtaczamy w rozkłóconych jajkach oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Szaszłyki smażymy z obu stron na rumiano. Zdejmujemy je z patelni, kłądziemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Szaszłyki przekrajamy wzdłuż patyczka na 2 podobnej wielkości części. Szaszłyki możemy podawać z sosem majonezowo-śmietanowym.