Sposób przygotowania:
Szaszłyki z suszonymi owocami
Namoczyć w zimnej wodzie patyki na szaszłyki. Suszone morele zalewamy wodą i odstawiamy na 1 godzinę. Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem.
Kroimy w dużą kostkę, posypujemy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz curry i polewamy sokiem z cytryny, mieszamy, zostawiamy na 1 godzinę. Morele przelewamy na sitko.
Na patyczki nadziewamy : morela, mięso, śliwka, morela, mięso,śliwka, morela - i tak dalej. Ostatnia jest morela.
Posypujemy ziołami prowansalckimi i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
10 minut z każdej strony.
Kroimy w dużą kostkę, posypujemy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz curry i polewamy sokiem z cytryny, mieszamy, zostawiamy na 1 godzinę. Morele przelewamy na sitko.
Na patyczki nadziewamy : morela, mięso, śliwka, morela, mięso,śliwka, morela - i tak dalej. Ostatnia jest morela.
Posypujemy ziołami prowansalckimi i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
10 minut z każdej strony.