Sposób przygotowania:
Szaszlyki z udzca indyczego.
Mieso oddzielic od kosci(na kosci mozna ugotowac rosolek,jakas zupke),pokroic na kawalki,wymieszac z przyprawami ,czosnkiem i zostawic,niech troche polezy.
Cebule obrac ,pokroic na czastki,pieczarki w zaleznosci od wielkosci tez.Nadziac wszystko na namoczony wczesniej patyczek i usmazyc na oleju .Ryz zalac zimna woda-dwa palce wody ponad ryz),doprowadzic do wrzenia,przykryc pokrywka,i na najmniejszym stopniu gotowac pare minut.Jest sypki.Tak gotuje taz kazda kasze.Tego nauczyl mnie syn.
Ulozyc na talerzu.
Cebule obrac ,pokroic na czastki,pieczarki w zaleznosci od wielkosci tez.Nadziac wszystko na namoczony wczesniej patyczek i usmazyc na oleju .Ryz zalac zimna woda-dwa palce wody ponad ryz),doprowadzic do wrzenia,przykryc pokrywka,i na najmniejszym stopniu gotowac pare minut.Jest sypki.Tak gotuje taz kazda kasze.Tego nauczyl mnie syn.
Ulozyc na talerzu.
Dorcia
eli_555