kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Szasztyki z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wątróbki skropić czerwonym winem i odstawić na godzinę. Boczek pokroić w plasterki.

Szasztyki z wątróbek

Składniki:

Szasztyki z wątróbek

 

  • wątróbka drobiowa 50 dag
  • boczek wędzony 30 dag
  • wino czerwone 1 szkl.
  • olej 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Szasztyki z wątróbek
Wątróbki skropić czerwonym winem i odstawić na godzinę.
Boczek pokroić w plasterki.

Na szpadki nadziewać na przemian po kilka kawałków wątróbki i boczku, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju lub upiec w piekarniku.

Najlepiej podawać z pieczywem i surówką z pora i ogórków kwaszonych.