A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Szczawiowa z jajkiem na żeberku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

prosta i pożywna zupa na obiad

Szczawiowa z jajkiem na żeberku

Składniki:

Szczawiowa z jajkiem na żeberku

 

Sposób przygotowania:

Szczawiowa z jajkiem na żeberku
Szczaw przebieramy,myjemy i drobno kroimy w paseczki,solimy lekko wgniatając sól w liście,odstawiamy.Gotujemy wywar na żeberkach,szumujemy w razie potrzeby,dodajemy starte warzywa i posiekaną natkę.Dodajemy przyprawy i szczaw,gotujemy do miękkości mięsa,następnie wyjmujemy żeberka i obieramy z kości.Zupę podajemy z pokrojonym na ćwiartki jajkiem i mięsem z żeberek,oczywiście niezbędne są ugotowane i potłuczone ziemniaki.
SMACZNEGO.