Zupa szczawiowa z wkładką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki, prosty i smaczny przepis, mięsna wkładka daje większe uczucie sytości i starczy na jedno danie, z dokładką.

Zupa szczawiowa z wkładką

Składniki:

Zupa szczawiowa z wkładką

 

  • przecier szczawiowy
  • pół kilograma skrzydełek
  • mały kubek śmietany 18 %
  • marchewka
  • ryż 2 woreczki lub 200 g
  • przyprawy: sól, pieprz, koperek, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z wkładką
1. Ugotować w osolonej wodzie ryż.

2. Gotować pod przykryciem też w osolonej wodzie pół kilo skrzydełek, dodać marchewkę pokrojoną.

3. Po około 40 minutach wyjąć skrzydełka i oskubać.

4. Mięso wrzucić do wywaru, dodać ryż, śmietanę i przecier szczawiowy.

5. Doprawić zielem angielskim, pieprzem, koperkiem.