lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szczawiowa zbliżając się wiosna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Minęły święta Wielkanocne chce się czegoś innego . Dzisiaj pyszna wiosenna zupa. Szczawiowa z jajem z pyszna śmietaną .

Szczawiowa zbliżając się wiosna

Składniki:

Szczawiowa zbliżając się wiosna

 

  • 2 udka z kurczaka

 

 

  • 3 marchewki starte na tarce

 

 

  • pietruszka 100 g

 

  • seler 100 g

 

 

 

  • 3 litry wody

 

  • słoiczek siekanego szczawiu Develey

 

 

  • 6 jaj

Sposób przygotowania:

Szczawiowa zbliżając się wiosna
Do garnka wlewamy wodę. Wkładamy udka z kurczaka liść laurowy ziele angielskie, marchew, startą pietruszkę por i seler. Gotujemy na małym gazie koło godziny. Mięsko z mięknie wtedy wyjmujemy. i wkładamy siekany szczaw ze słoiczka Gotujemy razem z 20 minut i dodajemy śmietanę ( do słoiczka wlewamy gorący wywar z garnka i dodajemy śmietanę mieszamy , aż nie bedzie żadnej grudki i dopiero dodajemy do zupy. mamy pewność że nam się nie zważy ). 2-3 minuty i gotoweGotujemy osobno jaja. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki jaja i kroimy w ćwiartki układamy na 4 talerzach i zalewamy gorącą szczawiówką .