Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Szczupak nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

na każdą okazję i bez niej świetny w smaku

Szczupak nadziewany

Składniki:

Szczupak nadziewany

 

  • 2 kg szczupaka
  • 11 dag smalcu
  • 3 jaja
  • 1 g pieprzu mielonego
  • 2 bułki
  • sos majonezowy
  • cytryna
  • sól

Sposób przygotowania:

Szczupak nadziewany
oczyszczoną rybę naciąć pod głową i ściągnąć skórę do ogona oddzielić mięso od kręgosłupa przepuścić przez maszynkę dodać bułki jaja sól pieprz dokładnie wymieszać i masą wypełnić skórę ryby faszerowanego szczupaka smażyć na gorącym oleju lub smalcu udekorować cytryną podawać z sosem majonezowym

Tagi:

sosy