Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Szczupak po siedmiogrodzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetna w smaku i prosta w przygotowaniu

Szczupak po siedmiogrodzku

Składniki:

Szczupak po siedmiogrodzku

 

  • 2 kg szczupaka
  • 6 jaj
  • pęczek naci pietruszki
  • 7 dag masła
  • sos majonezowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Szczupak po siedmiogrodzku
oczyszczonego szczupaka pokroić na kawałki posolić i ugotować gorącego położyć na półmisek kilka jaj ugotować na twardo oddzielić żółtka od białek obłożyć nimi rybę posypać drobno posiekaną nacią pietruszki polać roztopionym masłem szczupaka podawać z sosem majonezowym

Tagi:

sosy