Sposób przygotowania:
Szczupak smażony po mojemu
Szczupaka oczyścić,opłukać, głowę i ogon odciąć, resztę ryby pokroić w mniejsze kawałki.
Warzywa obrać.
Marchewkę pokroić w plasterki, seler w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.
Rybę oprószyć przyprawą do ryb,pieprzem oraz lekko solą.
Skropić sokiem z cytryny i obłożyć warzywami.
Zostawiłam pod przykryciem na całą noc w lodówce.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła.
Każdy kawałek rybki obtoczyć w mące z dodatkiem niewielkiej ilości tartej bułki i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Usmażoną rybkę można jeszcze przełożyć plasterkami masła.
Podawać z plasterkami cytryny.
Warzywa obrać.
Marchewkę pokroić w plasterki, seler w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.
Rybę oprószyć przyprawą do ryb,pieprzem oraz lekko solą.
Skropić sokiem z cytryny i obłożyć warzywami.
Zostawiłam pod przykryciem na całą noc w lodówce.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła.
Każdy kawałek rybki obtoczyć w mące z dodatkiem niewielkiej ilości tartej bułki i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Usmażoną rybkę można jeszcze przełożyć plasterkami masła.
Podawać z plasterkami cytryny.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)