IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Szczupak w panierce z płatków owsianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny szczupak w niecodziennej panierce.

Szczupak w panierce z płatków owsianych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szczupak w panierce z płatków owsianych

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szczupak w panierce z płatków owsianych
Szczupaka pokroić w szerokie paski, umyć, osuszyć i lekko posolić z każdej strony. Na trzech talerzach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawą do ryb oraz płatki owsiane. Każdy kawałek ryby obtoczyć w każdym talerzu według wymienionej kolejności. Przygotowaną rybę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony pamiętając, aby szczupak w środku był dobrze usmażony. Podawać na gorąco. Smacznego!
Szczupak w panierce z płatków owsianych
Szczupaka pokroić w paski, oczyścić, umyć, osuszyć i posolić z każdej strony.
Szczupak w panierce z płatków owsianych
Każdy kawałek ryby obtoczyć w każdym talerzu według wymienionej kolejności.