szczupak w sosie cytrynowo maślanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ryby i mieso to moje jedzonko

szczupak w sosie cytrynowo maślanym

Składniki:

szczupak w sosie cytrynowo maślanym

 

Sposób przygotowania:

szczupak w sosie cytrynowo maślanym
Szczupaka czyscimy ,kroimy na grube dzwonka. Jajka gotujemy na twardo. wgarnku gotujemywode z lisciem laurowym ,zielem angielskim,solą i pieprzem ,gotujemy ok 10 min.a następnie dodajemy dzwonka ryby i gotujemy na małym ogniu ok 15 min. Jajka drobno kroimy a na patelni rozpuszczamy masłoi dodajemy sok z całej cytryny na koniec dodajemy jajka i pieprz do smaku. Rybke odsączamy i polewamy sosikiem. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i surówą z pekińskiej. Szczerze polecam i smacznego.Jeśli nie macie szczupaka to może być inna ryba ,ja jednak taką preferuje bo nie przepadamy za smażonym szczupakiem.

Tagi:

jajko jajka