Sposób przygotowania:
Szczupak z kurkami sosie winno-maślanym
Rybę umyć, pokroić na 4 części. Cebulę obrać i posiekać, połowę wrzucić do rondla, zalać winem, lekko odparować. Dodać masło zostawiając 1 łyżkę. Mocno mieszać rozpuszczające się masło z winem. Odparować do 2/3 objętości.
Piekarnik rozgrzać do temp 260 stopni. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i udusić na maśle z drugą połową cebuli. Rybę wstawić do piekarnika w nasmarowanym tłuszczem naczyniu. Piec 10-12 minut. Wyjąć rybę, polać sosem, przybrać kurkami i posypać koperkiem.
Piekarnik rozgrzać do temp 260 stopni. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i udusić na maśle z drugą połową cebuli. Rybę wstawić do piekarnika w nasmarowanym tłuszczem naczyniu. Piec 10-12 minut. Wyjąć rybę, polać sosem, przybrać kurkami i posypać koperkiem.