Sposób przygotowania:
Szczupak z sosem koperkowym :
Rybę umyć , osuszyć , posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć rybę na rumiano z obu stron .W ostatniej fazie smażenia zmniejszyć gaz , dołożyć masło i dosmażyć .W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła , wsypać koperek .Smażyć 2 minuty mieszając .Dodać mąkę , zamieszać . Wlać śmietankę . Ogrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą cukru , białego pieprzu mielonego i solą .
Ja podaję z makaronem Tagliatelle lub kładzionymi kluseczkami .Oczywiście z ziemniakami smakuje równie dobrze
Ja podaję z makaronem Tagliatelle lub kładzionymi kluseczkami .Oczywiście z ziemniakami smakuje równie dobrze
montajka
msewka
Natala1210