Sposób przygotowania:
Szczurza zupka
Mięso kroimy w kostkę. Robimy marynatę z oliwy, oleju sezamowego, imbiru, pieprzu, czosnku, sosu sojowego i jednej łyżeczki octu. Zanurzamy pokrojone mięso w marynacie i odstaw na jakiś czas (najlepiej do lodówki)
Grzyby namaczamy, a potem kroimy w paseczki. Marchew siekamy w słupki, cebulę w kostkę a chili na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, marchewkę i chilli. Smażymy kilka minut, dorzucamy bambus i soję, a potem kurczaka. Zalewamy całość rosołem, dodajemy grzyby razem z wodą z ich moczenia, Doprawiamy solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Wrzucamy makaron.
GOTOWE!
Smacznego rozgrzewającego!
Grzyby namaczamy, a potem kroimy w paseczki. Marchew siekamy w słupki, cebulę w kostkę a chili na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, marchewkę i chilli. Smażymy kilka minut, dorzucamy bambus i soję, a potem kurczaka. Zalewamy całość rosołem, dodajemy grzyby razem z wodą z ich moczenia, Doprawiamy solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Wrzucamy makaron.
GOTOWE!
Smacznego rozgrzewającego!
Henia