dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Szczypiorkowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo proste w przygotowaniu.

Szczypiorkowe mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szczypiorkowe mielone

 

Sposób przygotowania:

Szczypiorkowe mielone
Do mięsa mielonego dodajemy umyty i drobno posiekany szczypior. Wbijamy jajka, dodajemy przyprawy oraz ok 2 - 3 łyż bułki tartej (aby masa nie była zbyt rzadka). Dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy zgrabne kotlety. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym i wolnym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor. Smacznego.
Szczypiorkowe mielone
Do mięsa dodajemy posiekany szczypior i pozostałe składniki.
Szczypiorkowe mielone
Mięso z dodatkami dokładnie wyrabiamy rękoma.
Szczypiorkowe mielone
Z masy mięsnej formujemy zgrabne kotlety.
Szczypiorkowe mielone
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.