kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Sznycel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne i miękkie mięsko

Sznycel

Składniki:

Sznycel

 

  • Mięso:
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • Dodatek:
  • 3-4 jaja
  • Inne:
  • 4 jaja
  • olej
  • bułka tarta
  • Frytki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycel
Mięso: Pierś z kurczaka rozciąć na plastry i rozbić tłuczkiem. Następnie po solić i po pieprzyć. Inne: jaja roztrzepać w misce. Bułkę tarta wsypać do osobnej miski. Rozbitą pierś zamoczyć w jajku a następnie włożyć do paniery. Patelnie wstawić na ogień i wlać olej. Jak już będzie rozgrzany włożyć u panierowane piersi i usmażyć. Dodatek: W między czasie wstawić na ogień kolejną patelnie i wlać na nią olej. jak już będzie rozgrzany usmażyć na nim sadzone jaja. Usmażone piersi ułożyć na talerzach a na nich umieścić sadzone jaja..lekko je po solić i po pieprzyć.