Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Sznycel-Topf

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do tego mozemy podac bagietki lub surowki

Sznycel-Topf

Składniki:

Sznycel-Topf

 

  • 1 kg pieczeni z szynki(pokroic na kotlety o grubosci 1cm.
  • 2-3 papryki pokroic w paski
  • Marynata
  • 1 butelka chili sosu
  • 2 pojemniki(400 g )smietany
  • 1 pojemnik kwasnej smietany

 

Sposób przygotowania:

Sznycel-Topf
W brytfance lub zaroodpornym naczyniu ukadac warstwami na przemian kotlety i papryke(kazda warstwe przyprawic sola i pieprzem)
wszystkie skladniki marynaty wymieszac i wylac na mieso.Brytwanne odstawic w na noc w zimne miejsce
Nastepnego dnia w zamnknietej pokrywka brytwanie okolo 80 minut przy 180-200°C
zapiec.