Sposób przygotowania:
Sznycel w orzechowej panierce
Skrzydełka umyj , odetnij końcówki. W garnku zagotuj wodę, dodaj kostkę rosołową, wrzuć skrzydełka. Gotuj na średnim ogniu prze 5 minut.(podczas gotowania zbieraj szumowiny, odcedź)
Z miodu , sosu sojowego oraz oleju przygotuj marynatę, dodaj pokrojony na plasterki czosnek i posiekane papryczki chilli. Marynatą zalej skrzydełka, odstaw na 2-3 godziny. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blasze. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podczas pieczenia co najmniej raz posmaruj kurczaka marynatą.
Z miodu , sosu sojowego oraz oleju przygotuj marynatę, dodaj pokrojony na plasterki czosnek i posiekane papryczki chilli. Marynatą zalej skrzydełka, odstaw na 2-3 godziny. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blasze. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podczas pieczenia co najmniej raz posmaruj kurczaka marynatą.