BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1597]

Sznycle siekane z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiejsze sznycle które wam przedstawiam przygotowałam trochę inaczej jak zwykle. Mięso drobiowe nie zmieliłam tylko drobno posiekałam , połączyłam z przyprawami, żółtkami, odciśniętą bułką oraz ubitą pianą z białek. Sznycle wyszły pyszne.

Sznycle siekane z kurczaka Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Sznycle siekane z kurczaka

 

  • pierś kurczaka około 400 g,
  • kajzerki 2,
  • żółtka jajek 2,
  • białka jajek 2,
  • bułka tarta 3 łyżki + do panierowania,
  • mleko 1 szkl,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku,
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka,
  • przyprawa do drobiu 1 płaska łyżka, (a najlepiej do smaku według siebie),
  • masło prawdziwe 1 łyżka,

Sposób przygotowania:

Sznycle siekane z kurczaka
Umytą i osuszoną pierś kurczaka posiekać w drobną kostkę. Do kurczaka dodać namoczone w mleku i dobrze odciśnięte kajzerki. Dodać masło, surowe żółtka oraz przyprawy. Wszystko wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek.

Po dokładnym wymieszaniu formować sznycle, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

Podawać z ulubioną surówką ,oprószone posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Smacznego.
Sznycle siekane z kurczaka
Umytą i osuszoną pierś kurczaka posiekać w drobną kostkę
Sznycle siekane z kurczaka
Do kurczaka dodać namoczone w mleku i dobrze odciśnięte kajzerki. Dodać masło , surowe żółtka oraz przyprawy
Sznycle siekane z kurczaka
Wszystko wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek
Sznycle siekane z kurczaka
Po dokładnym wymieszaniu formować sznycle , obtaczać je w bułce tartej
Sznycle siekane z kurczaka
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju
Sznycle siekane z kurczaka
Podawać z ulubioną surówką ,oprószone posiekanym koperkiem i natką pietruszki