Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Sznycel według mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Płatki kukurydziane włożyć do foliowej torebki i dokładnie rozwałkować wałkiem lub potłuc.

Sznycel według mojej mamy

Składniki:

Sznycel według mojej mamy

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel według mojej mamy
Płatki kukurydziane włożyć do foliowej torebki i dokładnie rozwałkować wałkiem lub potłuc. Filety umyć, osuszyć natrzeć solą , i pieprzem, oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Jajka ubić ze szczyptą soli. Filety panierować w mące, Jajakach i rozdrobnionych płatkach. Smażyć na złoty kolor z obu stron.Myślę, że popisowe danie mojej mamy również przypadnie wam do gustu jak i mojej rodzinie.
Smacznego!