Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Sznycel Wieprzowy smażony panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sznycel Wieprzowy smażony panierowany

Sznycel Wieprzowy smażony panierowany

Składniki:

Sznycel Wieprzowy smażony panierowany

 

  • 70 dag szynki wieprzowej z kością
  • sól
  • Panierunek:
  • 1 jajko
  • 3 dag maki
  • 6 dag tartej bułki
  • 5 dag tłuszczu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel Wieprzowy smażony panierowany
Mięso płuczemy i usuwamy kości. Kroimy w skośne plastry. Tłuczkiem pobić nadając owalny kształt. Solimy i panierujemy w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano, dosmażamy na małym ogniu. Możemy podawać z ziemniakami i surówką z warzyw.