Pozioma

Pozioma

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Sznycel z indyka z pieprzem i chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Diabelski sznycel z dużą dawką ognia.

Sznycel z indyka z pieprzem i chili

Składniki:

Sznycel z indyka z pieprzem i chili

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z indyka z pieprzem i chili
Sznycle płuczemy posypujemy lekko solą. Dodajemy pieprz w dużych kawałkach ( ja kroje nożem na duże kawałki ale mozna rozjechac je wałkiem :>) dadajemy posiekaną papryczkę chili. Wrzucamy do miseczki i zalewamy oliwą. Odstawiamy do lodówki na 30minut (niech się gryzą :D ) Po 30 minutach układacie na mocno rozgrzanej grillowej patelni po 3 minuty z każdej strony i gotowe do szamania :) Ja podaje z karaibską mieszanką warzyw i brązowym ryżem . Smacznego :D

Tagi:

indyk