iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Moje sznycelki po Bieszczadzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo dobre i kruche sznycelki.

Moje sznycelki po Bieszczadzku

Składniki:

Moje sznycelki po Bieszczadzku

 

 

  • 1/2 kg mięso mielone,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka masło,
  • 1/4 główki kapusta biała,
  • 4 łyżki mąka,
  • 2 łyżki śmietana,
  • sól do smaku,
  • pieprz,
  • kostka wołowa,
  • 1 szt bułka paryska,
  • 2 szt jajko,
  • 1/2 szklanki mleko,
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Moje sznycelki po Bieszczadzku
Kapustę kroimy w bardzo drobną kosteczkę gotujemy ok 3 min .Studzimy dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku dodajemy do mięsa.Bułkę moczymy w mleku dobrze odciskamy dodajemy do masy mięsnej.Dodajemy jajka .Doprawiamy sola pieprzem i dobrze mieszamy .Formujemy podłużne sznycelki obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.Usmażone przekładamy do brytwanki zalewamy wodą dodajemy kostkę wołową .Dusimy ok 15 min pod przykryciem .Jeżeli trzeba doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Zaciągamy mąką z śmietaną -zagotowujemy.