szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Sznycelki z indyka w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sznycelki z indyka w sosie z pomidorów

Sznycelki z indyka w pomidorach

Składniki:

Sznycelki z indyka w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki z indyka w pomidorach
Mięso opłukać, pociąc na 8 plastrów i każdy leciutko rozbić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, następnie natrzeć nim filety. Sznycle oprószyć sole, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w połówki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyc na nim na rumiano sznycelki z obu stron. Usmażone sznycelki przełożyc na talerz i odłożyc w ciepłe miejsce. Pozostały olej rozgrzać i zeszklić na nim obraną i drobno posiekaną cebulę, dodac pomidory i dusic razem do miękkości. Na patelnie wożyć mięso raz jeszcze i podgrzac je w utworzonym sosie. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą polaną vinegrette.

Tagi:

zioła indyk