Sposób przygotowania:
Sznycelki z indyka w pomidorach
Mięso opłukać, pociąc na 8 plastrów i każdy leciutko rozbić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, następnie natrzeć nim filety. Sznycle oprószyć sole, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w połówki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyc na nim na rumiano sznycelki z obu stron. Usmażone sznycelki przełożyc na talerz i odłożyc w ciepłe miejsce. Pozostały olej rozgrzać i zeszklić na nim obraną i drobno posiekaną cebulę, dodac pomidory i dusic razem do miękkości. Na patelnie wożyć mięso raz jeszcze i podgrzac je w utworzonym sosie. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą polaną vinegrette.