Sposób przygotowania:
Sznycelki z piersi indyka
Filet pociąć na 1centymetrowe plastry. przygotowane w tn sposób sznycle natrzeć Vegetą, po czym odstaw na 15 minut.
Oprósz mięso mąką i obsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym oleju ok. 5 minut aż się zarumieni. Dodaj pokrojone w półplasterki pory, cebulę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut a na koniec dodać śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem. Delikatnie wszystko wymieszać i doprowadzić do ponownego wrzenia.
Oprósz mięso mąką i obsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym oleju ok. 5 minut aż się zarumieni. Dodaj pokrojone w półplasterki pory, cebulę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut a na koniec dodać śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem. Delikatnie wszystko wymieszać i doprowadzić do ponownego wrzenia.