Gruszka724

Gruszka724

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Sznycelki z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane sznycle mają doskonałe walory smakowe

Sznycelki z piersi indyka

Składniki:

Sznycelki z piersi indyka

 

  • 1filet z indyka,
  • 40dkg pieczarek250ml śmietany Szefa Kuchni,
  • 2 pory,
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Sznycelki z piersi indyka
Filet pociąć na 1centymetrowe plastry. przygotowane w tn sposób sznycle natrzeć Vegetą, po czym odstaw na 15 minut.
Oprósz mięso mąką i obsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym oleju ok. 5 minut aż się zarumieni. Dodaj pokrojone w półplasterki pory, cebulę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut a na koniec dodać śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem. Delikatnie wszystko wymieszać i doprowadzić do ponownego wrzenia.