Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odlewamy wodę z ziemniaków. Dodajemy jajko, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos:
Obrane pieczarki kroimy, dajemy do garnka i zalewamy małą ilością wody. Obraną i pokrojoną cebulkę smażymy na oleju. Dodajemy do pieczarek i dusimy ok. 10 minut. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i zagęszczamy zawiesiną z mąki. Dodajemy odrobinę natki pietruszki.
Sos:
Obrane pieczarki kroimy, dajemy do garnka i zalewamy małą ilością wody. Obraną i pokrojoną cebulkę smażymy na oleju. Dodajemy do pieczarek i dusimy ok. 10 minut. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i zagęszczamy zawiesiną z mąki. Dodajemy odrobinę natki pietruszki.