Sposób przygotowania:
Sznycelki mielone z boczniakami
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko , dodajemy 2 łyżki bułki tartej- mieszamy.
Dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy dodając 2 łyżki zimnej wody. Dobrze wyrabiamy masę.
Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy klopsiki na oleju - na złoto.
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Boczniaki kroimy w paseczki.
Pokrojone grzyby podsmażamy z cebulką na masełku. Smażymy kilka minut, podlewamy odrobina wody ok 5-6 łyżek. Dusimy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Wkładamy usmażone pulpeciki i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ziemniaczkami tłuczonymi.
Dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy dodając 2 łyżki zimnej wody. Dobrze wyrabiamy masę.
Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy klopsiki na oleju - na złoto.
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Boczniaki kroimy w paseczki.
Pokrojone grzyby podsmażamy z cebulką na masełku. Smażymy kilka minut, podlewamy odrobina wody ok 5-6 łyżek. Dusimy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Wkładamy usmażone pulpeciki i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ziemniaczkami tłuczonymi.