SUPERPRZEPIS

Sznycle kukurydziano-orzechowe

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Sznycle kukurydziano-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Zapowiedział się na obiad najstarszy wnuk. Już nawet nie pytam co mam zrobić na obiad. Wiadomo- sznycle.

Składniki:

Sznycle kukurydziano-orzechowe

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle kukurydziano-orzechowe
Zmielić w malakserze oba rodzaje orzechów. Dodać płatki kukurydziane i zmielić razem. Piersi podzielić na 4 części każdą i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć. Panierować w panierce kukurydziano-orzechowej, jajku i znów panierce. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć sznycle na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą, skropić maggi i dusić kilka minut pod przykryciem. Sznycle podawać z ziemniakami puree i mizerią posypane orzechami włoskimi.* * Można podać z ryżem i inną surówką ale u mnie zestaw jest nie do ,, ruszenia" - ziemniaki i mizeria i już .
Sznycle kukurydziano-orzechowe
Sznycle rozklapane -posolone i posypane pieprzem maczać w roztrzepanym jajku
Sznycle kukurydziano-orzechowe
Namoczone w jajku sznycle panierować w mieszance zmielonych orzechów i płatków kukurydzianych
Sznycle kukurydziano-orzechowe
Sznycle smażyć na goracym oleju z masłem na rumiano
Sznycle kukurydziano-orzechowe
Usmażone sznycle przełożyć do garnka -przelać część tłuszczu na którym się smazyły- podlać wodą i skropić maggi-dusić pod przykryciem