ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Sznycle mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso, z którego można zrobić tysiąc różnych dań i miliony kombinacji smakowych. Lubią je praktycznie wszyscy- ci co jedzą i ci co robią.

Sznycle mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle mielone

 

  • 1 kg mielonej szynki wieprzonej
  • 2 kajzerki
  • 1 łyzeczka wegety
  • 1 łyzeczkapieprzu
  • 1 łyzka musztardy
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sznycle mielone
Kajzerki namaczam w wodzie około 10-15 minut. Odciskam i przekładam do miski. Dodaję zmielone mięso, posiekaną w kosteczkę cebulę, jajko i resztę przypraw ww. Mieszam wszystkie składniki ręką do uzyskania jednolitej masy. Zwilżam dłonie i formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Sznycle mielone
Namoczona i o bardzdobrze odciśnięta kajzerka
Sznycle mielone
Mięso mielone już z dodatkiem wszystkich składników
Sznycle mielone
Dobrze wymieszane mięso i uformowane kotlety
Sznycle mielone
Opanierowane kotlety smażone na tłuszczu