pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

mielone jak u mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne mielone z ziemniakami i kapustką

mielone jak u mojej babci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

mielone jak u mojej babci

 

  • 1 szt. cebula,
  • 30 dkg mięso mielone,
  • 1 szt. czerstwa bułka,
  • 1 szt. jajko,
  • 2 łyżki stołowe bułka tarta,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżkę stołową przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

mielone jak u mojej babci
1 cebulkę pokroić w kosteczkę i wymieszać z mięsem mielonym. dodać do tego czerstwą bułkę, którą wcześniej trzymaliśmy w wodzie przez około 5 min. Dodać jedno jajko i 2 łyżki stołowe bułki tartej. Dodać przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Całość smażymy na oleju na małym ogniu, aż bułka będzie zarumieniona a, sznycle po przekrojeniu nie będą miały koloru czerwonego. Podajemy z ziemniakami i kapustką zasmażaną. smacznego.
mielone jak u mojej babci
1 cebulkę pokroić w kosteczkę i wymieszać z mięsem mielonym oraz bułką.
mielone jak u mojej babci
formujemy mielone i obtaczamy w bułce tartej
mielone jak u mojej babci
smażymy na oleju na małym ogniu by nie przypalić ich
mielone jak u mojej babci
smażymy aż bułka będzie zarumieniona a mięso nie będzie miało koloru czerwonego