Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Sznycle po czesku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z czerwoną kapustą i smażonymi ziemniakami.

Sznycle po czesku

Składniki:

Sznycle po czesku

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 4 sznycle wieprzowe,
  • łyżka mąki,
  • 50 g boczku,
  • 2 cebule,
  • olej,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego Galeo.

Sposób przygotowania:

Sznycle po czesku
Posmarować sznycle cienką warstwą musztardy. Pieprz ziołowy wymieszać z mąką, obtoczyć w niej sznycle i odstawić na 20 min. Boczek i cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Sznycle smażyć na małym ogniu z każdej strony przez 3-4 min. na ciemnozłoty kolor. Każdy ze sznycli udekorować boczkiem z cebulą.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl